V četrtek, 16. 12. 2021, smo se člani planinskih krožkov obeh šol odpravili na tradicionalni zimski pohod z lučkami. Zaradi znanih razlogov smo se zbrali ob 16.00 uri na različnih lokacijah. Planinci OŠ Dravograd so se zbrali pred šolo, planinci OŠ Šentjanž pa pred Traberg centrom v Dravogradu. Na začetku nas je pozdravil predsednik PD Dravograd Marjan Epšek in vsem udeležencem zaželel varno hojo. 

 

Pot smo začeli v različnih smereh. Mi smo se odpravili proti Viču in pot nadaljevali po gozdni poti do Grajske bajte, Dravograjčani pa proti Pod gradu. V soju lučk in v romantičnem vzdušju smo po snegu počasi prispeli do cilja. Na daleč smo pomahali dravograjskim planincem, ki so se že odpravljali nazaj proti domu. Oskrbnika sta nas zunaj ogrela s toplim čajem, saj nas je ta večer veter pošteno prepihal. Od daleč smo občudovali grad, ki se je kopal v barvni svetlobi. Z navdušenjem smo se odpravili do njega. Izgledal je kot pravljični grad in čakali smo, da se bo pravljica začela. In res se je… Božiček nam je zaupal, da je nekje ob obzidju pustil vrečo dobrot za pridne in vztrajne mlade planince. Učenci so jo zelo hitro našli. Prebrali smo Božičkovo pisemce in se posladkali. Ob odhodu smo občudovali nočni razgled proti Dravogradu in Šentjanžu. Pomahali smo lučkam in se krožno po cesti vrnili proti domu. Med potjo smo delali angelčke v snegu in se tudi odrasli veselili zime. 

 

Pred Vidovo cerkvico smo si ogledali zimsko vasico in jaslice. Srečni smo se poslovili, saj smo tudi letos doživeli čarobno doživetje. 

 

Pohoda se je udeležilo 42 udeležencev, skupaj z vodniki Matejo, Zdenko, Zoranom, Marjanom, Jožekom ter mentoricama Franjo in Natašo. 

 

Zapisala: Zdenka Krajnik 

 

 

Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1