Vsako leto, 16. 10. 2021, z naravoslovnim dnem predmetne stopnje obeležimo Svetovni dan  hrane. Ker je letos bila sobota, smo naravoslovni dan imeli v ponedeljek. Pod sloganom letošnjega Svetovnega dneva hrane

»Boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje«

smo izvedli več različnih aktivnosti.

Z izborom dokumentarnega filma so lahko učenci spoznali prednosti in slabosti »industrijske« pridelave sadja in zelenjave v Evropi ali pa spoznali novo hrano prihodnosti – žuželke, kateri je vedno bolj naklonjena tudi Evropska unija.

Kot vedno smo v naravoslovni dan vključili tudi gibanje in se sprehodili do kmetije Dobrovnik, kjer smo od blizu spoznali življenje na kmetiji in njihovo primarno dejavnost pridelave mleka. Veseli smo bili tudi pogostitve z različnimi jogurti. Po poti domov smo nabrali tudi listje za naš šolski kompostnik, katerega listovko (kompostirano listje) uporabljamo za zastiranje in gnojenje šolskega vrta in gredic.

S pomočjo strani www.nasasuperhrana.si smo utrdili svoje znanje o označbah shem kakovosti (BIO – biološki proizvodi, EKO – ekološki proizvodi, izbrana kakovost Slovenije,…) in si na zemljevidu pridelovalcev in predelovalcev ogledali nam najbližje kmetije, ki nam nudijo različne pridelke in izdelke.

Skozi računalniško igro Uživajmo v zdravju smo okrepili naše zdrave prehranjevalne navade.

Naravoslovni dan smo zaključili z degustacijo slastnega jabolčno skutinega zavitka, katerega so za učence razredne stopnje pripravili nekateri učenci predmetne stopnje.

Besedilo pripravil: Blaž Mlinšek

Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1