Letošnje šolsko leto so učenci 5. in 6. razreda skupaj preživeli letno šolo v naravi od 14. 6. do 18. 6. 2020 v Ankaranu.

Na poti smo si ogledali Postojnsko jamo. Učenci so uživali v vožnji z vlakcem in kar niso si mogli ogledati prečudovite kapnike. Še posebej so se razveselili človeške ribice. Po dobrem kosilu smo pot nadaljevali proti Ankaranu.

Bivali smo v dveh večjih hišah, kjer so ravno obnovili sobe in tudi hrana je bila odlična.  Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, zato smo lahko opravili vse načrtovane dejavnosti.

Imeli smo veliko različnih aktivnosti. Z večjo barko smo se odpeljali v Piran. Tam smo imeli ogled mesta, Akvarija in Muzeja školjk. Dan je bil tudi namenjen nakupovanju spominčkov, zato smo se kar nekaj časa zadržali v Piranu. Po zasluženem sladoledu, nas je pred Tartinijevo kavarno presenetila pevka Ditka s Koroške in skupaj smo zapeli njeno pesem. Vsi smo bili zelo veseli in dobre volje.

Malo pred Ankaranom smo si ogledali sipino školjk in si nekaj polžkov in školjk odnesli za spomin tudi domov. Veliko je bilo športnih in zabavnih aktivnosti.

42 učencev je ves teden pridno treniralo plavanje in tako kot vsako leto, smo ob zaključku šole v naravi imeli preizkus iz znanja plavanja. Učenci 5. razreda so osvojili 13 bronastih in 6 srebrnih delfinčkov. Učenci 6. razreda pa 7 bronastih in 14 srebrnih. Najbolj uspešna je bila učenka 6. razreda Ajda Golob, ki je edina osvojila zlatega delfinčka. Vsem učencem čestitamo za lep uspeh.

Na dan odhoda nismo mogli verjeti, da je čas tako hitro minil. Srečni, zdravi in polni lepih spominov smo se vrnili domov, kjer so nas že nestrpno pričakovali starši. Preden smo se poslovili, smo staršem zapeli Himno šole v naravi in jim poklonili šopek sredozemskih rastlin.

 

                                                                              Zdenka Krajnik, vodja šole v naravi

Skupno 574 obiskov, današnjih obiskov 1