Učenci 5.r so v letošnjem letu opravljali tudi kolesarski izpit. V 2. semestru so se seznanili s teoretičnim delom in sicer so spoznali znake, pravila, obnašanje na cesti in iz te snovi opravili tudi teoretični del izpita. V drugem delu so se preizkusili na kolesarskem poligonu, še prej pa so dali svoja kolesa na “tehnični” pregled. Upokojeni strokovnjak iz AMD Dravograd g. Sahernik in prav tako upokojeni policist g.Verdinek sta pregledala kolesa, nato pa nadzorovala in ocenjevala še vožnjo po poligonu.

Šele po opravljenih teoretičnih izpitih in poligonu smo se z učenci odpravili na vožnjo po vasi. Najprej smo pregledali celotno traso, kritične točke na njej ter se nato zapeljali po njej. Pri vsaki kritični točki smo se  ustavili in  pogovorili. Po nekaj poskusih so učenci že vožnjo dobro obvladali, nekaj ur smo še odpravljali napake, nato pa je prišel težko pričakovani dan praktičnega dela izpita.

Zbrali smo se na začetku proge pri stari šoli. Pridružila sta se nam ocenjevalca policist g. Vrabič in upokojeni učitelj g. Ernest Knez. Po dveh poskusnih vožnjah je šlo zares! Učenci so vožnjo resno vzeli in se zelo potrudili, saj niso naredili nobene večje napake. Po končanem izpitu, ki so ga vsi uspešno opravili, je policist podal še nekaj napotkov za varno vožnjo po kolesarski stezi pa tudi po cesti, predvsem pa je poudaril pomen uporabe čelade.

Vsem učencem čestitam  in želim prijetno in predvsem varno vožnjo s kolesi!

Mentorica Kolesarstva

Marinka Vožič

 

 

Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1