V mesecu maju smo imeli z učenci 9. razreda naravoslovni dan na temo Ponovna uporaba odpadkov (polimerov). Kaj so polimeri in kako jih uporabljamo, so učenci izvedeli že v lanskem šolskem letu, ko smo obiskali Fakulteto za tehnologijo polimerov iz Slovenj Gradca.

Zaradi trenutnih razmer (korona virus) si nismo mogli ogledati Regijskega centra za ravnanje z odpadki Koroške Kocerod, obiskati Centra ponovne uporabe odpadkov v Velenju in se sprehoditi ob Velenjskem jezeru, zato smo naravoslovni dan speljali na šoli. Ogledali smo si dokumentarni film o ločevanju odpadkov in onesnaževanju okolja z njimi. Kocerod smo si preko njihove spletne strani ogledali virtualno. Imeli smo tudi praktično delavnico, kjer smo iz zbranih plastenk izdelali hranilnike v obliki prašičkov. V skladu z vsemi navodili smo očistili okolico šole ter igrišče v centru mesta.

Že z majhnimi koraki lahko vsak posameznik spremeni svet na bolje. Z urejenostjo našega okolja izražamo tudi našo osebnost. Skupaj poskrbimo, da okolje ostane čisto.

 

Besedilo pripravil in uredil: Blaž Mlinšek

 

Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1