2. APRIL – MEDNARODNI DAN KNJIG ZA MLADE BRALCE

Letos bo praznovanje tega praznika posebno glede na situacijo, v kateri smo se znašli. Poslanico z naslovom Lakota po besedah (preberete jo lahko na tej povezavi) je napisal pisatelj Peter Svetina.

Ko so se pred skoraj tremi tedni zaradi nastale situacije zaprla šolska vrata, so se hkrati z njimi zaprla tudi vrata naše šolske knjižnice. Verjamem, da je to marsikoga med vami razžalostilo, saj ste v knjižnico radi prihajali, bodisi po knjige za izposojo na dom bodisi samo malo na ogled in klepet s prijatelji ali s knjižničarko.

A to, da šolska knjižnica zdaj ni odprta, še zdaleč ne pomeni, da ne moremo brati. Prav nasprotno – zdaj imamo koooončno dovolj časa (tudi) za branje in potovanje v svet domišljije …. To velja še zlasti za tiste, ki še niste uspeli prebrati vseh knjig za bralno značko in o  njih pripovedovati. Vse lahko opravite še v predvidenem roku, če pa malo kasneje, pa tudi nič ne bo narobe.

Zagotovo imate doma še kakšno izposojeno knjigo, ki je niste uspeli vrniti v knjižnico. Verjamem, da so tudi vaše knjižne police doma polne zanimivih knjig, za katere do sedaj ni bilo časa ali pa mogoče sploh niste vedeli, da jih imate 🙂

Obstaja pa tudi možnost branja e-knjig, kar je v tem času morda celo ena od boljših možnosti.

Torej, izgovorov ne sme biti. Knjige so na dosegu rok, časa je dovolj, potrebno je le še nekaj dobre volje  … Pa kaj bi govorila, tisti, ki radi berete, tako ali tako veste, kako to gre 🙂

 

 Povezava do e-knjig:

Seveda je potrebna prijava.

https://www.mklj.si/gradivo/biblos?gclid=EAIaIQobChMIj56bna6w6AIVU-R3Ch2_2QZlEAAYASAAEgIPVfD_BwE

Video navodilo za izposojo e-knjige v BIBLOS-u: https://www.youtube.com/watch?v=GKpL2gBb2NY&feature=emb_logo

 

Še nekaj povezav, če slučajno kdaj ne boste vedeli, kaj bi počeli 🙂

 

Želim vam čim več užitkov ob branju. Ostanite zdravi.

Knjižničarka Lilijana Ladra

 

Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1