»Knjige imajo moč,

da nam spremenijo življenje …«

 

V šolskem letu 2015/2016 nas je Knjižnica Dravograd prvič povabila k projektu »Knjižne mišice«, ki poteka v sodelovanju z Gimnazijo Ravne na Koroškem – debatni krožek –  in s Koroško osrednjo knjižnico Franca Sušnika. S tem projektom želijo mladim bralcem približati splošne knjižnice na Koroškem in njihovo dejavnost. Vsako šolsko leto izpeljemo dve srečanji.

Že na začetku sodelovanja smo se odločili, da se bodo teh srečanj udeleževali ‘zlati bralci’, to so učenci, ki so vseh devet let šolanja osvojili bralno značko. V tem šolskem letu je na naši šoli teh učencev dvanajst.

Prvo srečanje je bilo v ponedeljek, 9. 12. 2019, v Knjižnici Dravograd. Naši ‘zlati bralci’ so se pridružili značkarjem iz OŠ Dravograd. Dijakinje ravenske gimnazije so jih razporedile v skupine, jim podale navodila za delo in merjenje ‘mišic’ se je pričelo …

Tokratno rdečo nit je predstavljala knjiga Miroslava Slane Baubauci. Člani v posameznih skupinah so morali v čim krajšem možnem času razporediti pomešane strani iz omenjene knjige in pri tem pokazati svojo nevidno moč pri odkrivanju novih svetov, ki so nam dosegljivi le v Deželi branja. Naloge so se lotili z veliko mero resnosti in z ravno pravo mero tekmovalnosti. Kljub časovni omejitvi je vsem skupinam uspelo ‘sestaviti’ zgodbo.

Komisija je natančno pregledala končne izdelke in jih primerjala z originalom. Na koncu so o zmagovalcu odločale  drobne nepravilnosti, vezane na ilustracije v knjigi. Člani zmagovalne skupine so prejeli praktično nagrado – karte.

Naslednje srečanje bo v spomladanskem času. Se ga že veselimo …

Lilijana Ladra

 

 

 

Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1