Pred nekaj leti je naša šola navezala stike s šolo na avstrijskem Koroškem, in sicer s šolo iz Dobrle vasi, ki se imenuje Neue Mittelschule. Na ta način smo želeli popestriti pouk izbirnega predmeta nemščina, oziroma dati učencem tega predmeta možnost, da svoje znanje nemščine preizkusijo še v pogovoru z vrstniki, ki prihajajo iz nemško govorečega okolja. Naši stiki so se obdržali in vsaj enkrat letno se srečamo bodisi pri njih v Dobrli vasi ali pri nas.

Naše zadnje srečanje je potekalo na naši šoli v ponedeljek, 11. novembra. Nekateri učenci so bili že stari znanci, drugi so imeli priložnost, da se tokrat na novo spoznajo.

Za začetek so naši učenci, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina, gostom pripravili kratek kulturni program, kateremu je sledil zajtrk. Nato smo se odpravili v Dravograd, natančneje na ogled našega znamenitega Dvorca v Bukovju, kjer nas je lepo sprejel g. Kramer in nam na zanimiv način predstavil pestro zgodovino dvorca ter nas popeljal skozi na novo urejene sobane.

Temu je sledil ogled Turistične kmetije Klančnik, ki je znana po svoji pestri ponudbi domačih, slovenskih izdelkov. Gospodar Marko nas je s turističnim vlakcem popeljal po posestvu, pri čemer smo imeli srečo, da smo naleteli na številno skupino divjadi. Ustavili smo se pri lovski koči, kjer smo si lahko ogledali razstavo uplenjenih živali.

Nato smo se vrnili v šolo, kjer nas je že čakalo kosilo, po katerem smo se morali, žal, posloviti.

Naše druženje je potekalo v sproščenem, prijateljskem vzdušju. Želimo si, da bi še dolgo nadaljevali s temi srečanji in tako stkali veliko novih prijateljstev.

Lilijana Ladra

 

Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1