Na letošnji fotografski natečaj z naslovom Moj domači kraj je prispelo kar 31 fotografij. Vse fotografije so zajele lepote našega kraja, zato je komisija imela zelo težko delo. Letos so bili v komisiji: učenki Zala Založnik in Klavdija Vrbač, učiteljici Irena Prasnic in Katja Krejan ter mladi fotograf Aljaž Sešel. Vse fotografije so ocenili s točkami od 1 do 10.  Skupno število točk pa je dalo sledeče rezultate.

1.mesto je letos zasedla fotografija z naslovom PLANET avtorja Jake Ocepka. Jaka se je poigral s fotografskimi trikom in naš kraj predstavil skozi prizmo kot del našega planeta. Fotografija je zelo inovativna in odpira drugačne poglede na umetnost fotografije. Fotografija izraža umetnost.

2.mesto pripada fotografiji NAŠ DOM JE V NAŠIH SRCIH, ki jo je ustvaril Tian Ocepek. Tian se je poigral s srčkom, ki je simbol ljubezni. Skozi srček je ujel svoj kraj in nam na preprosti način sporoča, da je naš dom vedno v naših srcih, ne glede na to kje smo in kako daleč smo od njega. V srčku se zrcali vas Šentjanž.

3.mesto je zasedla fotografija z naslovom MOJ DOMAČI RAJ avtorja Maksa Kušeja, ki je lepoto svojega kraja prikazal skozi sončne žarke jutranjega vzhoda. Ko se po dolinah še preganjajo meglice, se v hribih odpre pogled na sončni vzhod. Fotografija obsijana z jutranjem soncem te kar povleče vase in na koži čutiš hladno jesensko jutro in sončne žarke, ki te prebujajo in pozdravljajo v dan.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Čestitke pa veljajo tudi vsem ostalim udeležencem natečaja. Veseli smo, da je odziv vsako leto večji in da poskušajo otroci ustvarjalnost izražati tudi skozi fotografski objektiv.

Vse nagrajene fotografije bodo na ogled v jedilnici. Na spletni strani šole pa si lahko ogledate kratek film vseh prispelih fotografij.

Renata Sešel

Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1