Letošnjo oddajo Šola, da se ti zrola, smo snemali v mesecu aprilu in smo jo športno obarvali. V oddaji smo predstavili športe, s katerimi se ukvarjajo naši učenci. Že po prvi raziskavi smo ugotovili, da tega ni malo, zato smo se odločili, da bomo priredili šolsko olimpijado. Po slavnostnem prihodu športnikov v telovadnico in uradni otvoritvi olimpijade s prihodom maskote ŠPORTKA in »olimpijskega ognja«, se je predstavitev športnikov pričela. Sprehodili smo se skozi šestnajst športni disciplin. Učenci so predstavili individualne športe: atletiko, gimnastiko, jahanje, judo, plezanje, tenis, ples, plavanje, smučanje, kolesarjenje in karate. Veliko učencev pa je prikazalo delo v ekipnih športih kot so nogomet, rokomet, odbojka in košarka. V vsaki disciplini so učenci prikazali nekaj osnovnih vaj in povedali nekaj zanimivosti o športu.

Športniki so skozi razgovor povedali, da se na treningih urijo v posameznih veščinah, razvijamo prijateljske in športne vezi, se učijo biti vzdržljivi in z zdravo tekmovalnostjo usvajajo dobre rezultate. Še najbolj pa se zavedajo, da lahko s trdim delom dosežejo zastavljene cilje ali celo sanje. Nekateri posamezniki so dosegli že vidne rezultate na državnih in tudi mednarodnih tekmovanjih. Ravno zaradi tega smo to oddajo namenili športnikom za vzpodbudo naprej.

V rubriki Novice iz nogavičke smo poročali o odmevnejših dejavnostih, ki so potekale na šoli. Oddajo pa so popestrili glasbeni vložki nadarjenih pevk Žane, Tie in Žive. Na kitaro pa je zaigral zelo uspešen kitarist Anže Paradiž.

Naj bodo te zapisane besede tudi vabilo, da si našo oddajo pogledate na povezavi: ŠOLA, DA SE TI ZROLA ŠENTJANŽ

Renata SEŠEL

 

Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1