Pred štirimi leti nas je Knjižnica Dravograd povabila k sodelovanju pri projektu »Knjižne mišice«, ki poteka v sodelovanju s Koroško osrednjo knjižnico Franca Sušnika in Gimnazijo Ravne na Koroškem – debatni krožek. Namen tega projekta je, da bi mladi bralci koroških osnovnih šol podrobneje spoznali splošne knjižnice na Koroškem. Vsako šolsko leto izpeljemo dve srečanji.

Že na začetku sodelovanja smo se odločili, da se bodo teh srečanj udeleževali ‘zlati bralci’  ̶  učenci, ki so vseh devet let šolanja pridno brali in osvojili bralno značko. Tudi tokrat je bilo tako. V tem šolskem letu je na naši šoli teh učencev pet.

Prvo srečanje je bilo v ponedeljek, 12. 11. 2018, v Knjižnici Dravograd. Razdeljeni v skupine so učenci skupaj z bralci OŠ Dravograd najprej prebrali odlomke iz knjig, ki so na seznamu za domače branje. Te knjige so morali v predpisanem času poiskati na knjižnih policah, s čimer so pokazali, da se znajdejo tudi v drugačnem tipu knjižnice kot je šolska.

Nato so morali iz prej dobljenih odlomkov izrezati posamezne besede, besedne zveze in zanimive povedi, ki so jih nato v naključnem zaporedju združili v ‘besedni kolaž’. Nastale so zanimive kratke besedne stvaritve, ob branju katerih so se prisotni čudili brezmejni moči besed. Komisija (dijaki debatnega krožka) je izdelke tudi ocenila in članom zmagovalne skupine poklonila praktično nagrado.

Naslednje srečanje bo v spomladanskem času. Se ga že veselimo …

Lilijana Ladra

 

 

 

Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1