Med aktivnostmi, ki so potekale na šoli v Tednu otroka, je bil tudi fotografski natečaj. Ker je oktober mednarodni mesec šolskih knjižnic, smo okvirni naslov Tedna otroka ‘Prosti čas’ za fotografski natečaj dopolnili še s podnaslovom ‘S knjigo v roki’.

Komisija je že izbrala tri najlepše prispele fotografije, ki so razstavljene v jedilnici šole. Da bi imeli možnost izbiranja najlepših fotografij tudi učenci, smo fotografski natečaj malo nadgradili. Mentorica Ranata Sešel je na spletni strani šole objavila kratek film, v katerem so se odvrtele vse prispele fotografije, opremljene z naslovi. Učenci so si jih lahko še enkrat ogledali in v knjižnici oddali svoj glas za izbrano fotografijo.

Med 34 prispelimi glasovnicami je bilo največ glasov, in sicer 10, namenjenih fotografiji z naslovom Pri Rdeči kapici, avtor katere je Alexis Oder iz 1. razreda. Fotografiji z naslovom Pasje branje, avtorja Tiana Ocepka (4. razred), in Zgodbica pred spanjem, ki jo je ustvaril Jure Širnik (4. razred), sta prejeli po 5 glasov.

Avtorji omenjenih fotografij so prejeli lepe knjižne nagrade.

Želim jim veliko lepih trenutkov ob branju.

 

Lilijana Ladra

Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1