V petek, 23. 2. 2018, so imeli učenci od 6. do 9. razreda kulturni dan. V okviru tega dne so v kompleksu Vojašnice generala Rudolfa Maistra najprej obiskali vojaški objekt Kadetnica, kjer so si ogledali več razstav, med njimi razstavo orožja, razstavo Vojna za Slovenijo 1991 in razstavo Republika Slovenija na mirovnih operacijah in misijah. Po ogledu omenjenih razstav so se predstavniki 8. in 9. razreda pomerili v kratkem kvizu, v katerem so pokazali, kako so sledili razlagam ob posameznih razstavah. Bolj so se izkazali devetošolci, vsi sodelujoči pa so prejeli praktično nagrado.

Zatem so se napotili proti II. gimnaziji Maribor, kjer so si v njihovem amfiteatru v izvedbi English Student Theatra ogledali muzikal Sen kresne noči. To je magični muzikal o mladosti in njeni norosti, zmešnjavah in relativnosti ljubezni po Shakespearovo.

Izvajan je bil v angleškem jeziku, vendar so težave z razumevanjem odpravili tako, da so sočasno predvajali slovenske podnapise. Trajal je dve uri in pol z vmesnim 10-minutnim odmorom, v katerem so lahko gledalci zbrali svoje prve občutke. Teh je bilo zagotovo ogromno, saj so nastopajoči navdušili s svojo igro, kostumi, rekviziti, plesom, predvsem pa s petjem znanih uspešnic, ki so bile nekakšna mešanica sodobne popularne glasbe, dobrega starega rock’n’rolla, latinskih in brazilskih ritmov ter popa.

Učenci so se iz dvorane odpravili polni lepih vtisov, razmišljajoč o zmešnjavah, ki jih lahko povzroči ljubezen.

Lilijana Ladra

 

Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1