Planinski krožek na šoli deluje že več kot 20 let. V letošnjem šolskem letu ga je obiskovalo 26 učencev od 1. do 7. razreda. Na pohodih se nam radi pridružijo starši, stari starši, tete, strici, mlajši bratci in sestrice.

 

V planinskem društvu Dravograd smo se odločili, da se bosta obe šoli v občini povezali in da bomo skupaj opravili pohode in druge dejavnosti. To nam je v tem šolskem letu tudi odlično uspelo. Šoli uspešno povezuje predsednik mladinskega odseka, g. Jožek Hartman, z veseljem pa nam je vedno na voljo predsednik PD Dravograd, g. Marijan Epšek.

 

Od meseca septembra dalje smo opravili šest pohodov. Najprej smo se udeležili pohoda do Planinskega doma Košenjak, kjer je bila otvoritev otroških igral in čistilna akcija s strani Zavarovalnice Triglav. Naši učenci so nabrali največ smeti, zato so bili nagrajeni.

 

V začetku decembra smo se udeležili pohoda na Sv. Danijel. Pohod je bil zanimiv, ker so učenci iskali zaklad, organiziran je bil tudi ogled kmetije, na kateri so nas zelo lepo pogostili. Ko smo se vračali domov, smo si v Trbonjah lahko ogledali prenovljeno šolo.

 

Konec decembra smo učence razveselili z nočnim pohodom z lučkami do Grajske bajte in Sodnega stolpa. Tam nam je dedek Mraz pustil paket sladkarij, v Grajski bajti pa sta nas čakala topel čaj in domače pecivo, da smo se lahko ogreli in posladkali.

 

Februarja smo se prvič udeležili tradicionalnega pohoda k Medvedu. Pohod je bil zanimivo organiziran, saj so nas domačini ob poti pričakali s toplim čajem in prigrizkom. Pri Medvedu smo se udeležili spominske proslave, na kateri so nastopali tudi učenci naše šole. Kasneje je sledilo druženje in pogostitev.

 

Marca smo imeli na koči Košenjak predstavitev gorske reševalne službe, nato pa je sledilo orientacijsko tekmovanje, kjer so se nam lahko pridružili starši in stari starši. Tekmovanje je bilo zelo zanimivo in zopet so sledile nagrade in okusno kosilo.

 

Aprila smo nestrpno pričakali učence in starše iz OŠ Dravograd, da smo se skupaj udeležili občinske čistilne akcije na poti do Gruberjevega vrha. Nabrali smo kar nekaj smeti, zato so nas na poti nazaj na smučišču Bukovnik pričakali zasluženi sendviči, člani Smučarskega kluba Iverka pa so nam pripravil čaj in slastne palačinke.

Naslednji pohod bo meseca septembra do koče na Loki na Raduhi in ogled Snežne jame.

 

Učenci in starši se lahko tudi včlanijo v PD Dravograd in koristijo različne ugodnosti.

Kot vidite, se imamo zelo lepo, zato ste v novem šolskem letu vabljeni tudi ostali, ki radi hodite in preživljate proste trenutke v naravi.

 

Iskrena hvala obema mentoricama – Franji Šmon Drevenšek in Nataši Kovše iz OŠ Dravograd ter vodnikoma Zoranu Rožiču in Jožeku Hartmanu, ki poskrbijo, da pohodi lepo uspejo, predvsem pa obema ravnateljicama, da imata posluh za mlade pohodnike.

 

Mentorica in planinska vodnica: Zdenka KRAJNIK

Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1