Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Učenci 5. razreda smo se v ponedeljek, 12. junija odpravili v letno šolo v naravi in sicer v Ankaran. Po poti smo se ustavili v Postojnski jami, kjer nas je sprejela prijazna vodička, Dravograjčanka Katarina. Navdušila nas je predvsem vožnja z vlakcem ter človeška ribica.

Po namestitvi v apartmaje Adria Convent smo se takoj odpravili na bazen, kjer sta nas že čakala plavalna vaditelja Irena in Jure. Po plavanju pa smo imeli tudi pouk, ki seveda ni bil “tisti pravi”, ampak smo spoznavali primorski svet, brali, izdelovali lutke, peli, risali s kredo, opisovali svoja doživetja, zadnji večer pa pripravili čisto pravi “Pokaži kaj znaš”.

V torek smo obiskali školjčišče, kjer smo nabrali školjke in jih poimenovali, v sredo pa se z barko odpeljali v Piran. Ogledali smo si Akvarij, Muzej školjk in se povzpeli do cerkve Sv. Jurija. Navdušil nas je tudi Tartinijev trg, kjer nam je učiteljica Marinka predstavila lepote in zanimivosti tega srednjeveškega mesta. Seveda ni manjkal sladoled ter nakup spominkov.

Dnevi so hitro minevali in v četrtek smo že pokazali svoje znanje plavanja ter osvojili zlate, srebrne in bronaste delfinčke. Zahvalili smo se vaditeljema za trud in se v petek polni lepih vtisov, predvsem pa zdravi in zagoreli vrnili domov.

Za petošolce zapisali Marinka in Tatjana

 

Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1