V mesecu februarju je nekaj učencev naše šole sodelovalo na literarnem in likovnem natečaju »Naravne in druge nesreče – Pozor, nevarne snovi«, ki ga že vrsto let razpisuje Uprava RS za zaščito in reševanje.

Namen natečaja je, da bi se mladi zavedali, kako pomembna je preventiva pri naravnih in drugih nesrečah. Z ustreznim znanjem in ravnanjem lahko namreč preprečimo marsikatero nesrečo in rešimo tudi kakšno življenje.

Poudarek pri letošnjem ustvarjanju je bil na nevarnih snoveh, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju (čistila, detergenti, kozmetični izdelki, barve, laki ….). Vse našteto nam lahko olajša življenje, lahko pa ga tudi ogrozi.

Mladi ustvarjalci so pisali in slikali na dano témo, komisija pa je med prispelimi izdelki izbrala po pet izdelkov iz vsake kategorije. Pred kratkim so bili znani rezultati natečaja. Največ nagrajencev na regijskem nivoju je bilo prav iz naše šole. To so:

Ažbe Vrhovnik

Max Tomšič

Jana Hranjec

Gal Krajnc

Nina Boženk

Teo Koren

Tinkara Medved

Lana Krajnc

Anže Paradiž

Blažka Merc Praper.

Omenjeni učenci so se v petek, 7. 4. 2017, udeležili zaključne prireditve na OŠ Ribnica na Pohorju, kjer so prejeli priznanja in praktično nagrado.

Vsem nagrajencem še enkrat iskreno čestitamo.

Zapisala Lilijana Ladra

Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1