V četrtek, 23. marca 2017, so si učenci 7. in 8. razreda v Planici ogledali uradni trening in kvalifikacije Svetovnega pokala v smučarskih poletih.

Udeležbo je preko 3000 učencem iz različnih šol Slovenije ponovno omogočila Zavarovalnica Triglav. Le-ta je poskrbela, da so mladi navijači na prizorišču dobili topel obrok, vsakemu udeležencu pa je namenila tudi spominsko darilce – kapo in tatoo. Tako je prostor pod Poncami preplavila množica otrok v zelenih kapah, ki je bučno navijala za vse tekmovalce, še posebej pa za naše orle. Ti so se po končanih kvalifikacijah na odru pridružili raperju Zlatku in se zahvalili vsem obiskovalcem za glasno podporo.

Vse prisotne sta pozdravila tudi predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor, in pa ministrica za izobraževanje, znanost in šport, ga. Maja Makovec Brenčič.

Vzdušje je bilo kljub dežju, ki je spremljal treninga ob 9.00 in 10.00, veselo in športno obarvano. Ob glasnem navijanju pa je dež ponehal in tako so kvalifikacije ob 11.00 potekale v boljših vremenskih razmerah.

Po drugi uri smo se polni novih vtisov odpravili proti domu, v avtobusu pa so nas še vedno spremljali zvoki tega dne velikokrat slišane Avsenikove pesmi: »Planica, Planica, snežena kraljica ….«

Lilijana Ladra

Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1