“Meni bilo je dano,

morda je od Boga poslano,

da srečujem tiste ljudi,

ki puščajo v meni globoke sledi.”

                         (T. Hribernik: Sledi)

 

 

V četrtek, 27. 10. 2016, je na šoli potekal literarni pogovor s krajanom g. Martinom Hribernikom – Tinetom o njegovi pesniški zbirki z naslovom SLEDI.

To je že njegova druga pesniška zbirka, kajti leta 2014 je izšla zbirka z naslovom Sreča, ki jo je posvetil prijateljem. Teh ima g. Tine ravno dovolj, da vedno znova poudari, da je srečen, ker živi med dobrimi ljudmi. Ti pa puščajo v njegovem življenju vidne sledi, zato ni naključje, da je novi pesniški zbirki dal tak naslov.

Pri ustvarjanju je avtor posegal po različnih témah in v zbirko nanizal številne pesmi o življenju in ljudeh, o naravi, poklicih, živalih, ljubezni … Dotaknil se je ljudi in njihovih medsebojnih odnosov. Tako v pesmih zasledimo verze o dobroti in sreči na eni strani ter o lažeh in krivici na drugi strani. V mnogih pesmih se odraža avtorjeva hudomušna plat, spet v drugih lahko opazimo obžalovanje, ker je bil zamujen pravi trenutek, pa naj si bo to v ljubezni ali v življenju nasploh.

Številni prisotni so z zanimanjem prisluhnili pogovoru s pesnikom, ki ga je vodila Lilijana Ladra, ter njegovim pesmim, ki jih je doživeto prebirala Silva Martinc. Osmošolke pa so druženje popestrile z igranjem na klarinet, flavto in violino.

Gostje so domov zagotovo odšli z novo, bogato izkušnjo in zavedanjem, da je treba na življenje gledati s pozitivne plati.

Lilijana Ladra

Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1