V torek, 21. 6. 2016, so nas obiskali naši novi prijatelji iz Neue Mittelschule iz Dobrle vasi. To srečanje smo načrtovali že od aprila, ko smo bili mi na obisku pri njih.

Nestrpno smo čakali na njihov prihod, saj nam je naše zadnje druženje ostalo v lepem spominu. Takrat so se stkala že tudi nova prijateljstva in marsikdo med nami je je od aprila dalje obdržal stike s posameznimi učenci tudi preko Face booka.

Ko so prispeli, smo jim v jedilnici najprej pripravili kratek plesno-glasbeno obarvan program. Po ravnateljičinem uvodnem pozdravu smo imeli skupno malico, tej pa je sledila predstavitev naše šole.

Nato smo se odpravili v likovno učilnico, kjer smo se lotili umetniškega ustvarjanja. Na bel prt smo z akrilnimi barvami naredili odtise naših dlani, pod katere smo se tudi podpisali. Nato smo si prta izmenjali. Tako je nastal nepozaben spomin na naše druženje. Sledilo je delo v parih, pri čemer so morali učenci tvoriti kratke dialoge iz vsakdanjega življenja v slovenskem in nemškem jeziku.

Po vsem tem se je bilo potrebno malo razgibati, zato smo odšli v telovadnico, kjer so se učenci pomerili v kar nekaj štafetnih igrah. Eni in drugi so pokazali veliko spretnosti in vzdržljivosti, predvsem pa borbenega duha.

Zatem smo naše goste popeljali še po vasi in jim predstavili naše glavne ‘znamenitosti’: cerkev sv Janeza Krstnika, staro šolo, gasilski dom, Dom borcev, kolesarsko stezo, Dom sv. Eme …

Seveda ni šlo brez nogometne tekme, ki so jo fantje odigrali na vaškem igrišču.

Vse našteto nas je pošteno izmučilo, tako da smo vsi že nestrpno čakali vrnitve v šolo, kjer nas je že čakalo okusno kosilo. Naši kuharici sta se ponovno izkazali, kar so potrdili tudi izpraznjeni krožniki, ki smo jih vračali v kuhinjo.

S tem se je naše druženje zaključilo, ostali so lepi vtisi in obljube, da si bomo tudi čez poletje dopisovali, v jeseni pa pripravili novo srečanje.

Za sedmošolce zapisala Lilijana Ladra.

 

Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1