V četrtek, 16. junija 2016, smo imeli na OŠ Šentjanž pri Dravogradu Dan šole. Tokrat smo ga obeležili malo drugače kot vsa leta do sedaj. Namesto kulturne prireditve smo pripravili športno-delovno druženje s starši, zato se je dogajanje odvijalo v popoldanskem času.

Ob 16. uri smo se zbrali na šolskem igrišču, kjer je vse prisotne najprej pozdravila go. ravnateljica, nato pa se je z dvema plesoma predstavila še naša plesna skupina, ki je poskrbela za prijetno razpoloženje. Zatem so se učenci in starši razdelili v skupine glede na aktivnost, ki so si jo izbrali. Kolesarji so po kolesarski stezi odkolesarili proti Slovenj Gradcu, rolkarji so prav tako šli do kolesarke, kjer so preizkusili svoje sposobnosti, pohodniki so si izbrali pot proti Selovcu …

Učenci in starši, ki so ostali pri šoli, so se lotili urejanja okolice šole. Pometli so šolsko igrišče, popravi mrežo okoli igrišča, poslikali škarpo, očistili tlakovce pred šolo in postorili še drobna opravila na šolskih gredah.

Čeprav je bilo treba kar konkretno poprijeti za delo, dobre volje ni manjkalo. Na srečo nam je bilo naklonjeno tudi vreme, tako da smo lahko izpeljali vse načrtovano.

Preživeli smo prijetno popoldne in prišli do zaključka, da bi lahko bilo v prihodnje takšnih druženj še več.

 

Lilijana Ladra

Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1