V torek, 8. septembra, smo se učenci od 6. do 9. razreda v okviru predmeta Šport za zdravje ter Zdrave šole pridružili akciji »Prekolesarimo svet« ob Svetovnem dnevu preprečevanja samomora. Cilj akcije je, da prekolesarimo 40 075 km, kolikor znaša obseg zemlje in se tako simbolično povežemo.

Ob 16. uri smo se zbrali na igrišču v Šentjanžu, naredili gasilsko fotografijo ter zlagoma odkolesarili proti Slovenj Gradcu. Ker je pot dokaj kratka, smo naredili le en kratek postanek v Jedrti, naslednjič pa se ustavili šele pred trgovskim centrom Lidl, kjer so ravno  potekale preventivno poučne, a hkrati zabavne delavnice za otroke in odrasle o varnem ravnanju v prometu. Učenci in učitelji smo preizkusili simulacijska očala, ki udeležence podučijo o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola in tehtnico za naletne teže, ki prikazuje, kakšne sile delujejo pri nesrečah in kakšne posledice lahko imajo za udeležence v prometu.

Po polurnem ogledu smo se odpravili nazaj proti Šentjanžu. Skupni seštevek prevoženih kilometrov je znašal 375 km, ki smo jih preko spletnega obrazca že prišteli k skupni kvoti.

Akcija  traja še do 10. septembra, zato lahko prevožene kilometre prispevaš tudi TI!

Učitelja Boris in Marinka

Več o akcijah:

Vabilo k akciji »Prekolesarimo svet«

http://www.boljsi-svet.si/projekt/pocitnic-je-konec-zato-previdno-na-cesti/

Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1