V ponedeljek, 10. 11. 2014, smo imeli šestošolci naravoslovni dan. Skupaj z učiteljico naravoslovja, z razredničarko in predstavnicama Društva Ajda smo se odpravili na kmetijo Modrej. Naša naloga tega dne je bila s posebnim naravnim premazom zaščititi sadno drevje pred škodljivci in mrazom.

Ga. Tončka iz Društva Ajda nam je najprej dala vsa potrebna navodila, gospodar Milan pa je iz kravjakov, sirotke, pepela in ilovice pripravil potrebno količino premaza. Polni delovne vneme smo se odpravili v sadovnjak. Najprej smo z žičnato krtačo očistili debla dreves, nato pa smo jih skrbno premazali. Seveda je nekaj tega ‘parfuma’ pristalo tudi na nas. 🙂

Ob tem (vsaj za nas) zabavnem delu je dopoldan hitro minil. Gospodinja Ivica nas je na dvorišču pričakala s toplim čajem iz domačih zelišč in s sveže pripravljenimi, dišečimi buhteljni.

Pred odhodom smo šli še v hlev pogledat krave in pujse ter preverit, če je v kokošjih gnezdih kaj svežih jajc … Res je bilo zabavno in kar malo neradi smo se odpravili nazaj v šolo.

 

Za šestošolce zapisala Lilijana Ladra

 

 

 

Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1