GLEDALIŠKA PREDSTAVA: ANDREJKA IN ŠTIRI AFNE

Gledališka skupina Šentjanščice je letos pripravila igro z naslovom Andrejka in štiri afne. V igri so zelo doživeto svoje vloge odigrali učenci gledališkega krožka (od 1. do 6. razreda).

Zgodba je govorila o štirih »afnah« (Neja Hranjec, Nika Krajcer, Anja Krivec in Nuša Poročnik), ki so zelo grdo ravnale s svojo vrstnico Andrejko (Patricija Pogorelčnik). Vse to je opazila čarovnica Jurka (Katarina Hirtl), ki je s svojimi malimi čarovnicami (Lana Kotnik, Lana Krajnc, Nastji Proje, Zoja Sedeljšak, Anika Sešel in Karin Širnik) pridrvela in jih želela odpeljati v čarovniško deželo misleč, da so to čarovniške ubežnice z zlobnimi jeziki. Na srečo je ob pomoči Andrejke in Miha (Žan Kac) spoznala, da so to običajna dekleta in jih pustila. V igri je vlogo učiteljice prevzela Urška Komarički.

Letos smo se udeležili tekmovanja, ki ga je priredil Koroški teater. Po ogledu komisije smo 15.5.2014 na osrednji prireditvi v kulturnem domu Slovenj Gradec z veseljem prejeli sledeče nagrade.

Patricija Pogorelčnik si je z vlogo Andrejke prislužila nagrado za najboljšo glavno dekliško vlogo. Najmlajše male čarovnice Lana Kotnik, Nastja Proje in Zoja Sedeljšak pa so prejele nagrado za najboljšo skupinsko vlogo.

Mentorica glasbenega gledališča Renata SEŠELŠTIRI AFNE

Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1