Zaključek bralne značke

 

Tako kot po vseh šolah v Sloveniji, se tudi na naši šoli trudimo, da bi čim več učencev spodbudili k branju knjig za bralno značko. To nalogo si zadajo tako učiteljice – razredničarke na razredni stopnji kot tudi slavisti na predmetni stopnji, ki z učenci skozi šolsko leto opravljajo pogovore o prebranih knjigah.

Tudi letošnje šolsko leto ni bilo glede tega nobena izjema. Pohvalimo se lahko, da so na razredni stopnji (1.-5. razred) bralno značko osvojili kar 103 učenci, na predmetni stopnji (6.  ̶9. razred) pa 30 učencev. V 9. razredu je bilo 9 »zlatih bralcev« – to so učenci, ki so bralno značko osvojili vseh 9 let šolanja.

Vsi ti učenci bodo ob zaključku šolskega leta prejeli priznanja in značke, dodatna nagrada za njih pa je bila še zaključna prireditev, ki smo jo imeli v petek, 16. maja 2014. Tokrat nas je obiskal priznani slovenski pisatelj, dramatik, učitelj, scenarist … Tone Partljič, ki je v dobri uri druženja vse prisotne navdušil z zgodbicami iz svoje mladosti in današnjega življenja, predvsem pa s svojim humornim pristopom. Izrazil je navdušenje nad tolikšnim številom ‘značkarjev’ in jim položil na srce, naj tudi v prihodnje knjiga ostane njihova prijateljica.

Fotografije:

Lilijana LadraSkupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1