ZLATI BRALCI V SLG CELJE


V ponedeljek, 14. aprila 2014, so si zlati bralci OŠ Šentjanž pri Dravogradu in OŠ Neznanih talcev Dravograd v Slovenskem ljudskem gledališču Celje ogledali predstavo »Jaz, Batman« v režiji Vinka Möderndorferja in izvedbi Prešernovega gledališča Kranj.

  • Zlati bralci so učenci, ki so vseh devet let pridno brali in osvojili bralno značko. Na naši šoli je v tem šolskem letu 9 takih učencev (Karmen Širnik, Maja Oblak, Helena Berlič, Kaja Kotnik, Ana Poročnik, Nika Širnik, Neja Kotnik, Nika Merčnik, Alen Uršnik).

Predstava »Jaz, Batman« na humoren način predstavi problem, s katerim se srečujejo tako rekoč vsi mladi; predstavlja namreč brezumno nasilje med najstniškimi vrstniki. Hkrati pa opozarja tudi na nemoč celotne družbe pri reševanju tega problema.

  Po predstavi je igralec celjskega gledališča Rastko Krošl zlatim bralcem podelil priznanja za zvestobo branju in bralni znački.

Zatem so učenci v uri gledališke vzgoje spoznali, kako nastane gledališka predstava, saj kot gledalci v dvorani večkrat pozabimo na tiste, ki sodelujejo pri nastajanju predstave, pa jih potem na odru ne vidimo.

  Učenci so bili nad predstavo navdušeni, hkrati pa tudi ‘zaskrbljeni’, saj so tudi oni začutili resnost tega družbenega problema.

 

Zapisala Lilijana Ladra

 

 

 

 

 

Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1