BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT »POJOČI ŠKRATEK SVETILKO«


V četrtek, 19. 12. 2013, so učenci naše šole na odru Doma borcev v Šentjanžu staršem, krajanom in drugim obiskovalcem pričarali nepozabno glasbeno pravljico »Pojoči škratek Svetilko«.

 

Pravljična vila je razvijala nit zgodbice, učenci pevskih zborov pa so pravljico še  glasbeno in plesno podkrepili.

 

“Nekoč   ̶  včeraj, danes ali jutri v deželi ‘Nevemokje’ živi prav poseben škratek. Vsako leto (že sto in več let) je škratek strašansko zaposlen, saj po vsem svetu skrbno pobira pisma otrok, namenjena trem možem: Miklavžu, Božičku in dedku Mrazu. Zadnje mesece v letu se s svojo čudežno svetilko vsako noč odpravi na pot. Svetilka mu kaže pot do vseh skritih kotičkov sveta, kjer otroci skrijejo pisma z željami. O ne, nikoli se še ni zgodilo, da bi kakšnega pisma ne našel! Neke noči pa so ga očarale snežinke in škratek je pozabil na čudežno svetilko. Ubogi otroci   ̶  pisma so ostajala, škratek pa je neutrudno iskal svetilko …'”

 

Tako kot vsaka zgodbica se je tudi naša srečno končala. Škratek je svetilko našel, prižgale so se luči na smrečicah in vse je že bilo pripravljeno za prihod dobrih mož. Ob koncu pa so otroci vsem navzočim s petjem prenesli voščilo in lepe želje za prihajajoče se praznične dni …

Fotografije:


 

 

 

 

Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1